Об утверждении норм питания для участников-спортсменов, получающих образование в Республиканском Олимпийском спортивном лицее
«Azərbaycan Respublikasının Qanunvericilik Toplusu»nda dərc edilmişdir (31 yanvar 2003-cü il, № 1, maddə 67)
Дата релиза: 09.01.2003Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Kabineti
Respublika Olimpiya İdman Litseyində təhsil alan idmançı-şagirdlər üçün qida normalarının təsdiq edilməsi haqqında
Qərar № 4
Bakı şəhəri, 9 yanvar 2003-cü il
Respublika Olimpiya İdman Litseyində təhsil alan idmançı-şagirdlərin təlim-məşq prosesinin spesifik xüsusiyyətlərini nəzərə alaraq onların xüsusi qida məhsulları ilə təmin edilməsi məqsədilə Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Kabineti qərara alır:
1. Azərbaycan Respublikasının Gənclər, İdman və Turizm Nazirliyi tərəfindən hazırlanmış və Azərbaycan Respublikasının Maliyyə Nazirliyi ilə razılaşdırılmış Respublika Olimpiya İdman Litseyində təhsil alan idmançı-şagirdlər üçün qida normaları təsdiq edilsin (əlavə olunur).
2. Bu qərarın icrası ilə bağlı tələb olunan xərclər dövlət büdcəsinin «Təhsil xərcləri» bölməsində Gənclər, İdman və Turizm Nazirliyinə nəzərdə tutulmuş vəsait dairəsində ödənilsin.
3. Bu qərar imzalandığı gündən qüvvəyə minir.
Azərbaycan Respublikasının Baş naziri
A.RASİ-ZADƏ
«Azərbaycan Respublikasının Qanunvericilik Toplusu»nda dərc edilmişdir (31 yanvar 2003-cü il, № 1, maddə 67) («LegalActs» LLC).
Azərbaycan
Respublikası
Nazirlər Kabinetinin
2003-cü il 9 yanvar tarixli,
4 nömrəli qərarı ilə
təsdiq edilmişdir
Respublika Olimpiya İdman Litseyində təhsil alan idmançı-şagirdlər üçün qida normaları (sutka ərzində 1 idmançı-şagirdə qramla)
Sıra №-si |
Ərzaq məhsullarının adı |
V—VI siniflər üzrə |
VII—VIII siniflər üzrə |
IX—XI siniflər üzrə |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
I növ buğda çörəyi |
210 |
290 |
405 |
2. |
II növ buğda çörəyi |
90 |
155 |
190 |
3. |
I növ buğda unu |
7 |
12 |
17 |
4. |
Kartof unu |
3 |
3 |
3 |
5. |
Makaron məmulatı |
18 |
27 |
40 |
6. |
Yarma |
47 |
65 |
95 |
7. |
Paxla məmulatı |
2 |
3 |
4 |
8. |
Şəkər |
90 |
108 |
132 |
9. |
Qənnadı məmulatı |
38 |
50 |
75 |
10. |
Kərə yağı |
35 |
52 |
76 |
11. |
Bitki yağı |
17 |
26 |
38 |
12. |
Süd, süd məhsulları |
555 |
615 |
655 |
13. |
Xama |
15 |
25 |
40 |
14. |
Kəsmik |
50 |
78 |
115 |
15. |
Pendir |
15 |
20 |
33 |
16. |
Ət və ət məhsulları |
285 |
428 |
610 |
17. |
Balıq |
47 |
72 |
105 |
18. |
Yumurta |
25 |
28 |
56 |
19. |
Kartof |
255 |
385 |
580 |
20. |
Müxtəlif tərəvəzlər, tərəvəz konservləri |
345 |
555 |
785 |
21. |
Meyvələr, giləmeyvələr, şirələr |
415 |
545 |
735 |
22. |
Quru meyvələr |
6 |
7 |
8 |
23. |
Çay |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
24. |
Qəhvə |
0,7 |
0,7 |
0,7 |
25. |
Kakao |
0,9 |
0,9 |
0,9 |
26. |
Ədviyyat |
0,014 |
0,025 |
0,04 |
Kimyəvi tərkibi |
||||
1. |
Zülallar |
120,79 |
175,39 |
244,01 |
2. |
Yağlar |
119,72 |
167,84 |
241,01 |
3. |
Karbohidratlar |
439,54 |
617,29 |
804,46 |
4. |
Kaloriliyi (kkal.ilə) |
3203,5 |
4527,0 |
6161,9 |
© LegalActs LLC